Renovations

Shipp Shape

Before 1,308 After 4,764 SQ. FT. | Mississauga, ON | Completed 2008

Originally constructed in the 1950’s as part of a large planned subdivision of one, one and a half, and two storey homes by the Shipp Corporation, this home was similar to most others in the neighbourhood; a simple “salt box” building form with an attached single car garage. However, the owners’ plans were aggressive. The program called for a doubling of floor area while maintaining and respecting the low scale character of the home. The result is a success story that has redefined how similar homes in the neighbourhood are updated.

Traditional house with red brick, stucco siding and white frame windows.Before photo of custom home renovation.

Before/After

Return to our projects gallery

See more of our work and get inspiration for your next custom home design project. Whether it’s modern, traditional, transitional or a renovation, let us help.