Traditional, Renovation

Looking at the Lake

Before – 4,234 After – 6,738 SQ. FT. | Mississauga, ON | Completed 2007

The owners’ initial requirements were to create a larger garage and mud room in the front with nanny’s quarters above. However, the home’s current layout was ignoring its valuable lakefront location. Although the initial program requirements were executed, the most significant change was in the reworking and expanding of the back of the home to get all principal rooms “looking at the lake”. This was accomplished by shifting rooms’ locations, creating two storey spaces and maximizing window sizes to make the lake a part of the homeowners’ everyday life.

Interior Design: Parkyn Design

Lakefront home before renovation.Home renovation with red brick, white trim and covered porch.

Before/After

Return to our projects gallery

See more of our work and get inspiration for your next custom home design project. Whether it’s modern, traditional, transitional or a renovation, let us help.